Дина Галорини, члан Удружења ратних и мирнодопских војних инвалида Србије, у јавности позната као фото модел и ћерка палог борца песникње Љиљане Жикић КараЂорђевић учествоваће у ријалити емисији парови. Ово је тужна вест, јер Дина у Парове улази због тешке финансијске ситуације.

ZA-INTERNET-DINA

-Завршила сам факултет, добила сам звање мастера економије. За време студија сам примала породични додатак као дете палог борца, а сада сам без прихода. Без посла сам. Много људи ми је обећало да ће ме запослити. Посао нисам добила, али су рачуни за струју, инфо стан стизали и ја нисам имала новца да их платим. Бивши муж немилосрдно инсистира да урдено платим алиментацију, а ја једноставно немам, прича Дина за наш сајт. Она наводи да су јој понуду да учествује у паровима дали одавно, али да је она то раније одбила и да је за медије изјавила да неће учествовати у таквом програму. Ипак младалачки снови о томе да ће се са дипломом факултета запослити у струци пали су у воду.

 

Обећања утицајних људи да ће јој из поштовања према њеној мајци помоћи су се претворила у српску пословицу: Обећање лудом радовање. Дошла је у ситуацију коју сви који живе у Србији добро познају: Када ти треба помоћ "пријатељи" се не јављају на телефон. Када питаш да те запосле почињеш да не постојиш. Њен пример је прмер како пролази и већина деце палих бораца. Њена прича нас упозорава да њена мајка и други пали борци, преживели ветрани рата против НАТО пакта ни данас не могу да се надају националном признању. ТУЖНА ЈЕ ТО СТВАРНОСТ.  

 

ПРЕ скоро 20 година код села Љубенић крај Пећи погинула је Љиљана Жикић Карађорђевић, песникиња и добровољац Војске Србије. Имала је тада 42 године. У ратном дневнику 125. моторизоване бригаде остало је записано да је група војника ноћу упала у албанску терористичку заседу и да су поред Љиљане погинула још два припадника српске војске. Њена ћерка члан нашег удружења Дина сведочила је раније о томе како је њена мајка била нестрпљива и није више могла да чека брата Богдана Ђоговића из Аустралије, који је такође јавио да долази у српске ровове. Пре него што је на Бубањ потоку обукла униформу, написала је последњу песму "Бранићу Србију и кад будем мртва".

Песникиња је, сем кћери Дени и Дине, у два брака изродила четири сина, дакле била је мајка шесторо деце.

Сва та деца данас живе у иностранству, јер у Србији нису видели будућност и перспективу. Дина је до данас 26. августа 2018. године веровала да је нормалан живот могућ и у Србији. Вечерац она ће постати део реалити Србије ућиће у реалити програм "Парови" на Хепи телевизији. Може се рећи да је: ЗА МЛАДЕ КОЈИ НЕ ОДУ ИЗ СРБИЈЕ РЕАЛИТИ ПРОГРАМ ЈЕ РЕАЛНОСТ. Да ли ће деца ветерана и бораца, баш као и друга српска деца у Србији, због испирања мозга оваквим ТВ програмом, игрицама и лошим друштвеним окружењем постати зомбији неспсобни да воле своју земљу и поштују традицију?  

- Моја прича је можда тужна, али само допола - почиње изјавила је раније за "Новости" Дина . Тада је  испричала да се сећа када сам се опраштала са мајком, на месном гробљу у Жабарима, месец дана по њеној смрти, тада је имала сам осам година.

-Сви ми, деца, били смо уплакани. Била је врућина. Тешио нас је ујак Богдан, тетка Гордана, и неки људи у униформама чија лица и данас памтим. Не и презимена. А онда су мене и брата Алберта одвели у нови дом у Барајево код тетка Љиље. Најбоље жене на свету, најбоље мајке на планети!

Девојка нам говори без суза. Из дамске торбе вади и показује слике мајки: Љиље један и Љиље два.

- Права мати ми је била песник, то сам схватила тек у пубертету. Мајка која нас је усвојила је, да кажем, "усмени" књижевник - наставља Дина. - Кроз њене приче научила сам шта значи бити човек. Све о животу, о добру и злу, племенитости и људском достојанству, научила сам у Барајеву.

Са мајчином поезијом срела се у својој шеснаестој години. Учили су Милана Ракића, читали су "Симониду". Схватила је да има сличну песму у кутији од ципела. Песму је мајка исписала тушем на паус папиру: "Бранићу Србију и кад будем мртва".

Мајка Љиљана је рођена у Крагујевцу. Бог јој је дао лепоту. На такмичењу за мис Србије победила је 1978. у својој 16. години. Према породичним причама, сем лепоте, Бог јој је дао и многе таленте, али и ћуд планинског ветра. У првом браку родила је Дени (данас 36) и Марка (35). И у другом браку "кренули" су је синови. Родили су се Дино (30), Мауро (29), Алберто (27) и, на крају, кћер Дина.

Прва збирка њених песама зове се "Теби". Дина не зна да ли су биле три или четири књиге. Осамдесетих година Љиљанин лик красио је часописе широм СФРЈ. Играла је у филмовима "Тигар", "Балкан експрес", "Грлом у јагоде"...

- Не знам како се мати окренула патриотској поезији - рекла је раније Дина. 

У тексту новинара Драгана Вујичића пише:

Ружан део живота Дина боји веселим данима одрастања у Барајеву. У ратном лудилу 1999. догодило се да очеви Љиљине деце дођу и "одаберу" четворо које ће они одгајати. Свог сина и кћер узео је први муж, а два сина други. Ипак, испоставило се да су она и Алберто имали највише среће и отишли у хранитељску породицу у Барајево...

- Алберто је свој човек и вози камион по америчким пространствима, а ја управо приводим крају мастер на Факултету за примењени менаџмент, економију и финансије - наставља Дина. ( У међувремену она је успешно одбранила мастер рад.)

- Поносна сам што личим на мајку. Некада сам радила ревије. Не жалим се на судбину јер оно што ми је Господ одузео то ми је и дао. Да, и ја сам се удала млада, у 19. добила сина, па се развела. Мој Виктор сада пуни седам година (данас осам) .

У истом тексту наводи се ида су цва Љиљанина деца остала су у свакодневном контакту, мада живе по Шведској и Канади. 

Портал ЕСПРЕСО је прошле године у тексту под насловом: НАЈВЕЋА СРПСКА БРУКА!

ОБјавио да Дина живи од инвалидске пензије,тако су описали новчано примање по основу члана породице палог борца. У наставку текста су навели да она нажалост од те инвалиднине мора да плаћа АЛИМЕНТАЦИЈУ бившем мужу који је УСПЕШАН БИЗНИСМЕН! 

Све то су претставили као велики скандал, а најгори детаљи о томе да су јој дете одузели док га је још дојила, у јавност су стигли много раније преко нашег часописа Војни Инвалид. То је уједно био и први од медија који је опширније писао о овој девојци, кориснику права Борачког закона. 

-Дина Галорини, ћерка српске лепотице и хероине данас живи од инвалидне пензије покојне мајке Љиљане Жижић Карађорђевић, која износи 30.000 динара месечно. Од тог новца, како каже девојка која је притом и студент, мора да плаћа алиментацију за седмогодишњег сина, који је након развода остао код њеног бившег супруга. 

Годинама сам ћутала. Нисам желела да излазим у јавност и говорим о својим проблемима. Мој бивши супруг и његова породица су успешни, имају своју фирму "Бетон блок", а ја им плаћам алиментацију од своје цркавице! - каже Дина и објашњава шта је била кап која је преклила чашу и због које је одлучила да и јавно проговори.

- На Фесјбуку сам видела снимак у ком се види Драгомир Карић, народни посланик и заменик председника ПСС-БК који је отишао у обилазак њихове фирме и обећао им помоћ. Они ће добити већу халу и проширити бизнис. Добијају све субвенције и бенефите. И сад питам - шта сам ја добила? Шта ја имам од тога што сам ћерка једне хероине? Шта имам од тога што је моја мајка живот дала за своју отаџбину? - писао је тада Еспресо, а данас је Дина након вишегодишње борбе за достојанствен живот и успешних студија завршила у реалити програму... 

https://www.espreso.rs/vesti/drustvo/171753/najveca-srpska-bruka-dina-zivi-od-invalidske-penzije-a-placa-alimentaciju-bivsem-muzu-koji-je-uspesan-biznismen

ПРАТИТЕ НАС!

joomla social media module

НОВОСТИ

Први кораци на изради новог закона о правима бораца, војних инвалида цивилних...
Делегација УРМВИ СРБИЈЕ: ВД председника Синиша Драшковић,  Вук Станић и Влада Лакичевић учествовали су на првој седници радне групе за израду нов...

Опширније...

ПРЕДСЕДНИК ЦИВИЛНИК ИНВАЛИДА РАТА СЛАВКО ЂОРЂЕВИЋ УПУТИО ПРОТЕСТНО ПИСМО ПОВОДОМ НЕЛЕГАЛНИХ ИЗМЕНА...
Поштовани, имајући у виду да је радна група за доношење правилника о ортопедским помагалима за кориснике права РВИ у потпуности обрадила текс...

Опширније...

УРВМИ присуствовало откривању споменика Тибору Церни
  Војник Тибор Церна, један је од 108 припадника Војске Југославије који су страдали у одбрани реона карауле Кошаре, када су их 1999. године нап...

Опширније...

УРМВИ НОВОГ БЕОГРАДA ОДРЖАЛО ВАНРЕДНУ ИЗБОРНУ СКУПШТИНУ
УДРУЖЕЊЕ РАТНИХ И МИРНОДОПСКИХ ВОЈНИХ ИНВАЛИДА НОВОГ БЕОГРАДА ОДРЖАЛО ЈЕ ВАНРЕДНУ ИЗБОРНУ СКУПШТИНУ. ЗА НОВОГ ПРЕДСЕДНИКА УДРУЖЕЊА РМВИ НОВОГ БЕОГРАДА...

Опширније...

ВАНРЕДНО СТАЊЕ - ВАЖНО САОПШТЕЊЕ
ПОШТОВАНИ ЧЛАНОВИ УДРУЖЕЊА, И ПРЕТПЛАТНИЦИ ЧАСОПИСА ВОЈНИ ИНВАЛИД, ОВИМ ПУТЕМ ВАС ОБАВЕШТАВАМО: 1. АДМИНИСТРАЦИЈА УДРУЖЕЊА ЋЕ РАДИТИ СМАЊЕНИМ КАПАЦИТ...

Опширније...